Tenis liga Glavno da se igra

Latest topics

Ponašanje na terenu

Share

Danko
    Admin

Ponašanje na terenu

Post  Danko on 04.02.12 22:43

Iako smatram da većina igrača u našoj ligi zaslužuje pohvale za fair-play i ponašanje na terenu, ipak se pojavljuju slučajevi koji nisu u skladi sa time.

Zbog toga moram slušati pritužbe vlasnika terena na kojima igramo, pritužbe igrača iz lige, a i sam svjedočim tim neugodnim iskustvima.

Ovom prilikom tražim savjet ili ideju, što raditi po tom pitanju.
    Može li se situacija popraviti, ili treba prihvatiti stvari kakve jesu.

Koliko decibela je dozvoljeno vikanje na terenu?
    Kojom snagom je dozvoljeno udarati reketom u zemlju, i koliko puta u gemu reket smije biti bačen u mrežu?
    Koje psovke su dozvoljene a koje ne, i koliko često u pojedinom gemu?

Danko
    Admin

Re: Ponašanje na terenu

Post  Danko on 04.02.12 22:47

Ukoliko mislite da stvari nisu tako loše, i da ne treba previše pažnje posvetiti ovome, slobodno ignorirajte ovaj topic.
    U suprotnome, ostavite svoj komentar.
    Hvala!

tsaric

Post  tsaric on 05.02.12 0:10

Danko wrote:Ukoliko mislite da stvari nisu tako loše, i da ne treba previše pažnje posvetiti ovome, slobodno ignorirajte ovaj topic.
    U suprotnome, ostavite svoj komentar.
    Hvala!

Šta je,je, neki stvarno pretjeruju s urlanjem i psovanjem, ako bas moras psovati pa daj malo tiše to izvodi, a ne da te čuju na 4terena! Ili ako se neki pojedinci nemogu kontrolirati neka uzmu normabel prije meča i sve će biti OK!

ALi i čovjek koji ti se žalio na te pojedince to bi on trebao rješiti s njima, jer ipak bi on trebao tamo predstavljati red i zakon!!, mi tu ništa nemožemo učiniti, jedino da nabavis Normabele po nekoj atraktivnoj cijeni santa santa

TVex

Post  TVex on 05.02.12 1:44

Danko wrote:Iako smatram da većina igrača u našoj ligi zaslužuje pohvale za fair-play i ponašanje na terenu, ipak se pojavljuju slučajevi koji nisu u skladi sa time.

Zbog toga moram slušati pritužbe vlasnika terena na kojima igramo, pritužbe igrača iz lige, a i sam svjedočim tim neugodnim iskustvima.

Ovom prilikom tražim savjet ili ideju, što raditi po tom pitanju.
    Može li se situacija popraviti, ili treba prihvatiti stvari kakve jesu.

Koliko decibela je dozvoljeno vikanje na terenu?
    Kojom snagom je dozvoljeno udarati reketom u zemlju, i koliko puta u gemu reket smije biti bačen u mrežu?
    Koje psovke su dozvoljene a koje ne, i koliko često u pojedinom gemu?

Evo ti jedan savjet, odnosno rješenje: briši me fino iz lige i riješio si očito pola problema.

A ne da mi poslije meča daješ one komentare tipa "sljedeći put si piši pobjedu". Kakve su to gluposti?

Ja priznajem po tisućiti put da se često ne mogu iskontrolirati u glasnom negodovanju zbog razočaravajuće igre, a posebno zbog ne znam više ni sam kojeg upropaštenog seta/meča ove zime... i da pritom vjerojatno ometam ljude oko sebe, i to mi ni u ludilu nije namjera, jer sam tip čovjeka koji najviše mrzi uzurpatore i one koji maltretiraju druge ljude...

...ali ove opaske o dopuštenoj količini bacanja reketa u zemlju (sori, moj je reket), ili bacanja u zaštitnu mrežu (ne znam koga ometam niti kome štetim s takvim postupcima, osim što eto od sebe nehotično radim budalu) su malo too much.

Ja sam takav čovjek, dosta impulzivan i reagiran puno puta na prvu loptu, ne kažem da je to osobina koju se treba voljeti niti me iskreno baš previše jebe kolko % ljudi u ligi će mene voljeti...

...ali ak je došlo do toga da više tako ne ide, da ti meni govoriš kako sljedeći put nek si upišem bodove - nema šanse.

Ponavljam ti još jednom - makne me iz lige i hvala ti za sve što sam doživio u GDSI, bez puno patetike ili nekog prikrivenog cinizma.

Cijenim tvoj rad, cijenim što si napravio dosad za ligu, sa Sportivom, sa Trnjem si nam osigurao vrlo pristupačne cijene i to poštujem i ne želim biti uzrok da to evenutalno propadne.

Isto tako, davno sam napunio 18 i nemam namjeru trpit čitanje bukvica, pa da si mi i tata ne bi ti to dao, niti nekakve linčeve i prozivanja po forumima.

Shvaćam da želiš riješiti ovaj problem i eto - najjednostavnije rješenje je pred tobom.

I to je to.

Živio!

tomek_zg

Post  tomek_zg on 05.02.12 6:07

A sve je pocelo zbog bicikla! Mislim, tj prilicno sam siguran da su primjedbe na nesportsko ponašanje bile upucene meni i Labašu. Da se odmah razumijemo to nije istina. Sve je pocelo jer je Labaš unio bicikl u balon jer nije imao lokot. Znaka ili upozorenja da se bicikl ne smije ostavljt u balonu NEMA. Sredinom prvog seta gospodina(ako se takvu osobu uopce moze nazvati gospodinom) koji je igrao mec na terenu pored nas je zanimalo ciji je to bicikl. Odgovorio sam mu, njegov, pokazivajuci na Ivana da bi na taj moj odgovor taj 'gospodin' bahato rekao BACI GA VAN makar taj bicikl nije nikome smetao. Nekako smo uspjeli izgladit situaciju nakon sto se Ivan desetak puta ispricao zbog bicikla i naravno bicikl smo iznjeli iz balona. Sredinom drugog seta prilikom izmjena strana opet nicim izazvan taj isti 'goapodin' optuzuje nas da smo glasni i da smetamo. Tu mi je doslo da ga posaljem u 3 P.M. jer je to bila notorna laž. Igrali smo set i pol, glasa nismo ispustili osim kad je Ivan tu i tamo zakasljao. Ne znam sto bi rekao da smo fakat bili glasni, pogotovo ja kako znam bit. Mi nismo na tu provokaciju reagirali i to ja tako proslo. Nedugo nakon toga show se nastavlja, Ivan po prvi put u mecu malo gubi zivce i baca raket u mrezu iza osnovne crte. Naravno oper slijede prodike da kako mi to igramo, koji smo mi to puta bacili reket, da mi stalno bacamo reket(ja nula puta, Ivan jedanput). Tu je sad Ivanu bilo dosta pa se odlucio malo porazgovarat s 'gospodinom' na što sam mu ja doviknuo da ne ulazi s njim u nikakve rasprave nego da igramo dalje a nek ovaj brblja sam sa sobom. Naravno sa sam tada bio pocašcen s komplimentina kako sam ja bahat, bezobrazan, nekulturan itd. Nakon svega toga on se na nas zali onom gospodinu koji naplacuje terene....smijesno. Da, 'gospodin' je tajnik nekakav na trnju sto god to znacilo. Samo zato sto sam clan lige sam se suzdrzao da se ne posvadam s covjekom jer nije meni problem da ja ostavim los dojam kao individua ali kako je tu u pitanju i ugled lige ostao sam bez reakcije.

Mislim da nije rijšenje Vedrane da napustiš ligu niti da budes izbacen. Svatko ima svoje minute/sate ludila, istina je da ih ti imas malo vise ali to je ok.

vjekoslav_paun

Post  vjekoslav_paun on 05.02.12 11:20

evo da se i ja uključim...
    jedan moj prijatelj će definirati emociju
    "kemijskom reakcijom koja je - precijenjena"
    ja se ne bih složio, emocija je itekako bitna...

zagreb indoors prije 12-13 godina kada je igrao ivanišević, sve je bilo krcato...danas kada gledamo ove dosadanjakoviće (ružno je ovo što pišem o sportu, poslu koji me hrani), nije niti čudo što je na tribinama 40 ljudi...
    a i ti se ljudi opominju kada netko hoda po dvorani...

zašto sve ovo pišem?
    ma jebo sve one hladne na terenu!
    sampras?tko ga je volio
    federer?pa zar nije plakao nakon poraza u melbourneu protiv nadala (2008).

druže greiner, slažem se u sljedećem
    1. oni koji uništavaju inventar - treba ih kazniti i izbaciti
    2. oni koji vrijeđaju druge (pa samim tim što i beskrupulozno kradu poene) - treba ih kazniti

ali danko, ne slažem se da se kažnjavaju oni koji
    1. bacaju reket (emocija, imamo pravo na njih)
    2. viću (tko nije vikao kada je gubio, pa i ti vičeš kada gubiš, pa i ja, lijović, jurčić...svi!)

OK, možda netko, poput druga Ljubeja, ima specifičnu modulaciju pri glasanju, ali jebiga i to je dio tenisa...

svi smo mi specifični po nećem
    i to je bogatstvo ove lige
    netko ima sjajan forhend
    netko fascinantno trči
    netko ima dobru žensku
    netko se dere na terenu
    ...

nije da se kurčim, ali moram i ovo napisat...
    od 1998. godine živim od tenisa
    izvještavao sam sa Australian Opena,. Roland Garrosa, Wimbledona, US Opena, Masters Cupa u Šangaju...
    nikad nigdje nisam vidio da je itko bio diskvalificiran zbog emocija...

i ono što me najviše brine...
    nedavno je u melbourneu tomas berdych bio na meti kritika jer nije pružio ruku šupčini almagru koji ga je gađao u glavu na mreži...

ako ćemo bez pardona legalno gađati protivnike u facu na mreži, a kažjavat ćemo iste zbog tu i tamo neke emocije, tada se nemojmo čuditi što su tribine na Zagreb Indoorsu prazne i što tenis ima sve večih problema...

živili cheers

Danijel

ponašanje

Post  Danijel on 05.02.12 12:24

bravo vjeko super post!Smile

sad mi još gore što ne mogu još igrati:)

ali, dobro je da pričamo o ovoj temi. jer sjetite se samo koliko zavijanje top tenisačica (i drugih) živcira ekipu, pa da čak i neki poznati teniski ljudi misle da ih treba zabraniti jer smetaju suparnicama tijekom igre.

po meni treba ipak razlikovati top sport od našeg rekreativnog:)

Slažem se s Vedranom da je Dankov post tu i tamo ispao malo šarf, ali ja sam pročitao da je na kraju napisao i da ako mislimo da pretjeruje da sasvim zanemarimo post.

Slažem se također da se i sam nekad proderem, i obično to prekasno skužim pa probam se iskontrolirati, ali to je proces, i sigurno se čovjek ne može samo tako odjednom promijeniti.

Sigurno je da nekokontrilirani decibeli smetaju i suigračima, a posebice onima koji igraju na susjednim terenima. I kao što je netko već napisao to je zapravo najbolje odmah riješiti, a ne prijavljivati nekoga, ali to se dogodilo. I može se dogoditi opet, možemo mi to ignorirati ili ne, ali uvjeren sam da bilo kome ne bi bilo ugodno slušati takve pritužbe.
    Sjećam se prvih prijateljskih mečeva s Vedranom, to je bio pravi mali horor na trenutke i nije mi bilo ugodno. Pa sam odustao od igranja prijateljskih s njim. Ali kako sam ga više upoznao skužio sam da je to dobar dečec, samo puno teži perfekciji.

Nikako nije dobro Vedrane da se isključiš iz lige.
    Nemam ništa protiv pokazivanja emocija na terenu, ali i meni smeta ako je netko preglasan i prenasilan (makar to bilo samo prema njegovom reketu).

Ali nije bitno što mi smerta ili ne, ovdje je i jedan realan problem, a to je ponavljanje pritužbi na našu ligu. Pa bi nešto trebali i poduzeti.
    Ovo s biciklom je pizdarija i to se možda može objasniti s klubom.
    Danko jel bilo primjedba još odnekud? Ili samo s Trnja?

TVex

Post  TVex on 05.02.12 12:33

Kad smo već kod Trnja, moram napisat da hrpa tih hipersenzibilnih starkelja i inih osjetljivih jedinki kojima smetaju parkirani bicikli pored terena (???) imaju vrlo pohvalnu naviku prešetavati se iza terena kada vide da je na tom terenu poen u tijeku.

I rade to bez ikakvog pardona ili isprike, niti grižnje savjesti. Evo mene recimo takvo ponašanje izuzetno smeta, ali nikad se nisam zbog tome nekom tužakao. A ako ću htjeti nekome nešto poručiti, onda ću to napraviti u lice, a ne preko posrednika.

Kak da ja znam da nekom smetam (u trenutku svog vlastitog ludila ja ne znam ni koje su 4 strane svijeta) ak mi se na to ne ukaže? Reci: ajde molim te malo tiše, smetaš. I ok, maksimalno ću se fokusirat na druge načine ispoljavanja unutarnje entropije.

Ali reci to u lice (ko Danko meni jučer, iako također malo prekasno). Nemoj ko pi*kica prijavljivat iza leđa i radit se grbav. Tenis je gospodski sport, ali ga koliko vidim većinom igraju muškarci. Ili bar tak izgledaju.

Danko
    Admin

Post  Danko on 05.02.12 21:05

TVex wrote:Evo ti jedan savjet, odnosno rješenje: briši me fino iz lige i riješio si očito pola problema.

Nisam do sada imao praksu izbacicanja ljudi iz lige, mislim da nema potrebe za time.

TVex wrote:
    A ne da mi poslije meča daješ one komentare tipa "sljedeći put si piši pobjedu". Kakve su to gluposti?

Svatko ima svoje razloge zašto je u ligi. Meni ovakav susret ne čini zadovoljstvo, suprotno, stvara mi vrlo negativne osjećaje i zbog toga ne želim to ponavljati.

TVex wrote:
    Isto tako, davno sam napunio 18 i nemam namjeru trpit čitanje bukvica, pa da si mi i tata ne bi ti to dao, niti nekakve linčeve i prozivanja po forumima.

Slažem se, nekada možda teško napravim razliku kada treba nekome reći neći u facu, a da se to ne protumači kao "čitanje bukvica", a samo pisanje na forumu je iz razloga jer nisi usamljen slučaj, pa da ne moram sa svakim posebno to prolaziti i da svi budu upućeni u problematiku.

Danko
    Admin

Post  Danko on 05.02.12 21:10

tomek wrote:Da, 'gospodin' je tajnik nekakav na trnju sto god to znacilo.
    To znači da je on glavni na Trnju i o svemu odlučuje.
    Hvala ti što si tako reagirao, mislim da je nekada pametnije pojesti govno nego inzistirati i ulaziti u nepotrebne rasprave. Šta dobro može izaći iz toga?

Danko
    Admin

Post  Danko on 05.02.12 21:18

vjekoslav_paun wrote:
    2. viću (tko nije vikao kada je gubio, pa i ti vičeš kada gubiš, pa i ja, lijović, jurčić...svi!)

OK, možda netko, poput druga Ljubeja, ima specifičnu modulaciju pri glasanju, ali jebiga i to je dio tenisa...
    Slažem se,
    ali brate mili valjda postoji neka mjera.
    Mislim da moje neigranje s Vedranom nije neka prevelika kazna, a to što ga papak od voditelja lige neće izbacit, to je drugi par opanaka.

Danko
    Admin

Post  Danko on 05.02.12 21:23

Danijel wrote:Ili samo s Trnja?
    Samo s Trnja, ne znam da li igdje drugdje povezuju mene sa igračima koji igraju.
    Ovo s biciklom najbolje zaboraviti, šta ćeš, svako ima svoju žutu minutu, ako će se ponavljati, reagirat ću.

tomek_zg

Post  tomek_zg on 05.02.12 21:24

Danko wrote:
    tomek wrote:Da, 'gospodin' je tajnik nekakav na trnju sto god to znacilo.
    To znači da je on glavni na Trnju i o svemu odlučuje.
    Hvala ti što si tako reagirao, mislim da je nekada pametnije pojesti govno nego inzistirati i ulaziti u nepotrebne rasprave. Šta dobro može izaći iz toga?

Ma nema na cemu. Bilo bi stvarno bezveze da sam napravio neku frku i ugrozio kombibaciju koju si isposlovao s Trnjem.

Danko
    Admin

Post  Danko on 05.02.12 21:38

Mislim da je Vedran skroz OK tip, kada pričamo izvan terena i u društvu sve je 5.

Kad smo prvi puta igrali isto je bilo urlikanja i divljanja, i mislio sam, otrpit ću i nadat se da se to neće ponoviti. U sljedećih par susreta situacija je bila bolja (možda to ovisi o važnosti ishoda ?!).
    Jučer sam, nakon 10 dana neigranja, došao na tenis ko malo dijete, sretan što ću igrati. I jednostavno nisam bio spreman na takav show.
    I još neko vrijeme neću biti.

Vedrane, nadam se da ćeš uspijeti konrolirati svoje ispade ili da će se moj prag tolernacije/ignorancije povećati, te da ćemo još koji put odigrati.

Još jednom da spomenem, da nemam ništa osobno protiv Vedrana i mislim da svojim doprinosom može pridonijeti našoj ligi.
    Dr Jekyll and Mr Hyde Smile

TVex

Post  TVex on 06.02.12 1:06

Danko wrote:
    vjekoslav_paun wrote:

Slažem se,
    ali brate mili valjda postoji neka mjera.
    Mislim da moje neigranje s Vedranom nije neka prevelika kazna, a to što ga papak od voditelja lige neće izbacit, to je drugi par opanaka.

Pa daj ne budi papak, evo apeliram na tebe da me izbaciš, dapače - zahtjevam to od tebe!
    U utorak ću odigrati oproštajni meč s Tompom, ako se on s tim slaže - ako ne, neću mu ništa zamjeriti. Možemo prijateljsku, to je možda i najpravednije prema ostatku lige.

Iako ne znam kaj si ti jučer vidio, brijem da si poprilično preuveličano doživio sve to, i sad tu ispada ko da sam ti nakon svakog poena ispsovao pola familije Neutral

Current date/time is 16.05.12 23:43