Tenis liga Glavno da se igra

Latest topics

Pravila lige

Share

zrno

Re: Pravila lige

Post  zrno on 30.10.11 11:30

oću veću vjerojatnost za pobjede!
    šesta!

Tompa

Post  Tompa on 01.11.11 11:46

Pozdrav svima!
    Moram se osvrnuti na primjenu novih pravila koje je Danko uveo početkom zimske sezone. Iskreno, onako "na papiru", sve novosti imaju smisla i sa svime se slažem, štoviše mislim da će donijeti dosta poboljšanja u ligu GDSI. Sve su to promjene u interesu onih koji redovito igraju i sudjeluju u funkcioniranju ove lige.
    Moja jedina zamjerka ide na račun primjene pravila da novi igrači u ligi ne moraju nužno startati iz zadnje lige. Osobno mislim da je to OK ideja, no ja sam ju shvatio u smislu da će kvalitetni novi igrači umjesto iz zadnje lige startati nekoliko liga naprijed, no danas imamo slučaj da novi igrač svoj prvi ligaški meč igra u 2. ligi???? Nemam ništa protiv čovjeka, i želim mu dobrdošlicu u ligu te se veselim međusobnom ogledu jer pretpostavljam da je jako dobar igrač, kad ga je Danko odmah smjestio u 2. ligu. Sad ide onaj ALI..., mislim da je nekorektno; najprije prema kvalitetnim igračima koji već neko vrijeme sudjeluju u našoj ligi, a završili su u 3. ligi, nadalje prema svima ostalima koji smo svoje premijerne mjesece u GDSI proveli nagovarajući ekipu iz zadnjih liga na mečeve (ako je jedan Budinčević mogao bez pogovora napredovati iz zadnje lige prema gore onda...).
    Vjerujem da je Danko spomenutu novost uveo s najboljom namjerom, i ona definitivno ima smisla, ali primjena je malo predrastična, tj. nemam ništa protiv da kvalitetnim novim igračima bude omogućeno da preskoče par najslabijih liga (iako smo se mi ostali morali probijati iz zadnje prema gore), ali ubaciti novog igrača (bez obzira koliko dobar bio) direktno u 2. ligu je too much.
    Ovo je samo moje mišljenje i komentari ostalih sudionika foruma će vjerujem pokazati da li sam u pravu ili sam zabrijao...
    Napomena za Ivana Frletu (ako čita ovaj forum), nemoj shvatiti ovaj post osobno, stvarno nije upućen direktno tebi, nego kroz ovaj forum sudionici lige iznose svoja razmišljanja i komentare i djelujemo kao neka vrst korektora kad naš organizator i voditelj lige malo pretjera ili obratno, kad smatramo da ga treba potaknuti na neke promjene i novosi. Tebi kao novom članu od srca želim dobrodošlicu i puno dobrih mečeva u ligi GDSI.

tnmatic

Post  tnmatic on 02.11.11 9:09

Trenutno nisam prijavljen za zimski dio sezone, pa bi kao netko neutralan rekao da se slažem s Tomislavom glede statusa dotičnog igrača. Budinčević kao daleko najbolji igrač lige, već je spomenut kao netko tko je okusio "čari penjanja u više lige". Ja bih još dodao prošlogodišnjeg igrača(u ovo doba) Marka Babića, koji je po kvaliteti nesumljivo spadao negdje gore ali njega "nitko nije znao".
    Ne sumnjam da je Ivan kvalitetan igrač, i da spada negdje gore ali citiram Tomislava da "postavljanje Ivana odmah u 2. ligu nije fer prema starijim igračima iz 3. ili nižih liga".

Danko
    Admin

Post  Danko on 02.11.11 10:52

Prihvaćam kritike, na mjestu su.
    U obranu mogu reći da ovakve teleportacije koristim samo na početku zimskog i ljetnog perioda, kad se grupe ponovo formiraju. Između sezona unutar jednog perioda takve transformacije nisu moguće (osim najavljenog odsustva/povratka, o tome u sljedećem postu).
    Mislim da je svima u interesu da igraju sa 'sebi ravnima' i dva puta godišnje (na početku svakog perioda) ostavljam tu mogućnost.

Danko
    Admin

Post  Danko on 02.11.11 11:16

Hrvoje Budinčević vraća se u prosincu i vraća se u prvu ligu.
    Zbog toga u prvoj ligi ostaju samo 2 igrača, a tri ispadaju u drugu.
    Također, kao posljedica toga biti će izmjenje napredak/ispadanje igrača u ostalim ligama.

U prosincu, lige će biti formirane na sljedeći način:

Legenda:
    1.1. prvoplasirani prva liga
    1.2. drugoplasirani prva liga
    2.1. prvoplasirani druga liga
    itd....

1.Liga:
    1.1.
    1.2.
    Budinčević
    2.1.
    2.2

2.Liga
    1.3.
    1.4.
    1.5.
    2.3.
    3.1.

3.Liga
    3.2.
    3.3.
    2.4.
    4.1.
    5.1.

4.Liga
    2.5.
    3.4.
    4.2.
    5.2.
    6.1.

5.Liga
    3.5.
    4.3.
    4.4.
    5.3.
    6.2.

6.Liga
    svi ostali

Danko
    Admin

Post  Danko on 21.11.11 13:28

Trenutno imam situaciju da mi se javio igrač, po kvaliteti provjereno za našu 1. ligu. Međutim, ne isplati mu se ići od zadnje lige, tako da neće sudjelovati.

Franko Matesic

Post  Franko Matesic on 21.11.11 13:42

A da ga pitas je li bi htio krenuti od trece lige ? Bilo bi steta da covjek uopce ne igra nasu ligu, a ako je stvarno kvalitetan kako ti kazes ... u dvije sezone ce doci do prve lige TLGDSI !

TVex

Post  TVex on 21.11.11 13:49

Nekako se i meni čini da bi treća liga bila najbolje kompromisno rješenje, jer pitanje je bi li dotični igrač bio konstantan u igranju mečeva (kao recimo Budinčević, kojeg zbog toga nije "šteta" ubaciti drito u prvu ligu nakon jednog mjeseca neigranja) ili bi odustao od lige nakon mjesec, evenutalno dva, čime bi se ipak nanijela određena nepravda onima koje bi svojim pojavljivanjem "preko reda" u prvoj ili drugoj ligi pomalo nepravedno bacio u niži rang.

A mislim da bi u tom slučaju takvih u prvoj i drugoj ligi bilo previše, s obzirom da je već narušena uobičajena protočnost liga zbog Budinčevićevog "protected rankinga" Smile .

FilipVlasic

Post  FilipVlasic on 21.11.11 14:40

da, najbolje da se novi ubacuju u 'sredinu' lige, što je trenutno 3. liga, osim ako nemaju svoju izrazitu želju da krenu od zadnje (a ne iz prve kao neki koji dobivaju wild wild cardove Razz )

tomek_zg

Post  tomek_zg on 21.11.11 17:00

A ime dotičnog gospodina koji bi preskakao lige je???

Danko
    Admin

Post  Danko on 22.11.11 8:11

tomek wrote:A ime dotičnog gospodina koji bi preskakao lige je???
    Kakve veze ima ime? Pravila su pravila.

tomek_zg

Post  tomek_zg on 22.11.11 13:04

Danko wrote:

Pa baš zato me zanima tko ne želi poštivat pravila.

Danko
    Admin

Post  Danko on 22.11.11 13:29

tomek wrote:
    Danko wrote:

Pa baš zato me zanima tko ne želi poštivat pravila.
    Eh, možda je malo preteška kategorizacija "ne želi poštivati pravila". Jednostavno procjena da li mu se isplati igrati X mjeseci sa slabijim igračima. Svatko ima svoje razloge zašto igra u ligi ili ne i ja to poštujem.

zrno

Post  zrno on 25.11.11 13:50

ajmo zajebat "ono smeće" tako da uvedemo paunovo "no add" pravilo i igramo lepo pravi treći odlučujući set itd.

TVex

Post  TVex on 25.11.11 13:56

ja sam za!

Current date/time is 16.05.12 23:43