Tenis liga Glavno da se igra

Latest topics

Komentari susreta

Share

Franko Matesic

Re: Komentari susreta

Post  Franko Matesic on 24.01.12 23:59

2. Liga
    24.01.2012 - Trnje
    Vjekoslav Paun 1710
    Vedran Ljubej 665

komentar ?!

vjekoslav_paun

Post  vjekoslav_paun on 25.01.12 0:04

Paun 1 7 10
    Ljubej 6 6 (2) 5

Ah, što napisati nakon ovog horora.
    "Winning ugly", naziv je fantastične knjige Brada Gilberta i u potpunosti opisuje meč iz moje perpektive.

Bilo je mečeva kada sam mrzio druga Ljubeja kada je preokretao moje sigurno vodstvo (set i break u drugom) tako što je pimplanjem tražio promjenu ritma, sada sam sve u potpunosti ja primjenio. Ne sjećam se kada sam zadnji puta ovako igrao...taktički je to možda bilo zrelo, na kraju mi je i donijelo pobjedu, ali istinu treba pogledati u oči i priznati - riga mi se od takvog tenisa. Pojedini poeni u tie-breaku su trajali duže od prvog seta...

Ali zašto sam to onda učinio?
    Nisam igrao nekih 20 dana i nakon dva-tri meča užasa odlučio sam konačno osvojiti koji bod. Nakon prvog gema (gdje je bilo i dva balona od strane Ljubeja) koji je preko deuca otišao na Tvex-ovu stranu, sve je bilo u znaku mog protivnika. Sjajno je igrao, nisam mu se mogao suprotstaviti. Samopouzdanjje moje je bilo ravno nuli, forhend, bekhend, sve je frcalo po balonu. U drugom je kod 5-4 i 6-5 Vedran servirao za meč, ali nakon tog trenutka uključujem "plan B" (winning ugly)i preko oba tie-breaka (u prvom sam se odvojio na 5-1, u drugom kod 7-5) dobivam meč.

U ligaškim mečevima dižem vodstvo na 4-1 protiv druga, ali ukupno on je i dalje bolji (13-15).

Sutra me čeka drug Lovrić, živi bili pa vidjeli...

TVex

Post  TVex on 25.01.12 0:24

Malo sam se sad ohladio, ali u početku sam bio devastiran. Ne samo što sam - bez imalo podcjenjivana Pauna - totalno usrao jedan potpuno kontrolirani meč za kojeg nisam ni u primozgu imao da ga mogu izgubiti...

...nego sam eto i treći put zaredom u ligi izgubio od svoje najveće nemani.

Što se to samnom događa da ove zime redovito gubim na ovakav način (bez pretjerivanja), ne mogu shvatiti, očito je u pitanju velika zgrčenost u ligaškim mečevima, ali ja neznam kako tome stati na kraj i frustracije opet počinju dominirati nad užitkom Sad

Btw, što se "winning ugly" tiče. Da, Paun je balonirao, ono što mrzi radit, ali nitko meni nije kriv što nisam bio sposoban zakucati niti jednu od beskrajnih balončuga nasred terena. Nisam nikako mogao dodati brzinu u te mrtve lopte i mislim da je to više od ičega dokaz o - nedostatku kvalitete.

Ništa više.

Danko
    Admin

Post  Danko on 25.01.12 0:27

1. Liga
    24.01.2012 - Trnje
    Tomislav Lukičić 6 7
    Danko Greiner 3 5
    ------------------------------------------

A šta napisati nako ovoga...
    "Loosing Ugly" nije naziv nikakve knjige, a nadam se da je neću ni ja napisati Smile

Imao sam "plan A", ali jednostavno forehand nije išao, cijelo vrijeme imao sam osjećaj kao da nemam snage, kao da noge ne rade... Jaki prvi servis djelovao mi je kao 'vađenje vode iz praznog bunara', dakle dodatno umaranje bez vidljivih rezultata.
    Naravno da uzrok tome nije samo moje stanje, nego i Tompina igra, koja mi ne daje baš puno slobode i prostora za kreativnost. Dakle bilo je backhand slice, na Tompin backhand i čekanje prilike, ali, pokazalo se, to je za Tompu pročitana knjiga. Mnogi su je pročitali, ali im i dalje nije jasna Smile
    Tompi očito jest Smile Strplivošću gradi poene i korača prema pobjedi.
    Ne znam kako se ne umori, toliko otvaranja na forehand...
    Dobro možda se ipak malo umorio, jer uspio sam doći do 5 u drugom setu, ali imam osjećaj da je mogao tako još dugo, dugo...
    Čestitke Tompi, a ja 'kujem planove' za naš sljedeći match, sljedeće sezone...
    Oćel' doć ko da poremeti prva tri mjesta u prvoj ligi?

Za utjehu, pobjeda u parovima:
    24.01.2012 - Trnje
    Tadić / Greiner 7 6
    Lukičić / Tomašić 6 4

Odlični parovi!

ilabas

Post  ilabas on 25.01.12 0:47

nadam se ja uskoro, hahahah sala mala

Danko wrote:1. Liga
    24.01.2012 - Trnje
    Tomislav Lukičić 6 7
    Danko Greiner 3 5
    ------------------------------------------

A šta napisati nako ovoga...
    "Loosing Ugly" nije naziv nikakve knjige, a nadam se da je neću ni ja napisati Smile

Imao sam "plan A", ali jednostavno forehand nije išao, cijelo vrijeme imao sam osjećaj kao da nemam snage, kao da noge ne rade... Jaki prvi servis djelovao mi je kao 'vađenje vode iz praznog bunara', dakle dodatno umaranje bez vidljivih rezultata.
    Naravno da uzrok tome nije samo moje stanje, nego i Tompina igra, koja mi ne daje baš puno slobode i prostora za kreativnost. Dakle bilo je backhand slice, na Tompin backhand i čekanje prilike, ali, pokazalo se, to je za Tompu pročitana knjiga. Mnogi su je pročitali, ali im i dalje nije jasna Smile
    Tompi očito jest Smile Strplivošću gradi poene i korača prema pobjedi.
    Ne znam kako se ne umori, toliko otvaranja na forehand...
    Dobro možda se ipak malo umorio, jer uspio sam doći do 5 u drugom setu, ali imam osjećaj da je mogao tako još dugo, dugo...
    Čestitke Tompi, a ja 'kujem planove' za naš sljedeći match, sljedeće sezone...

Za utjehu, pobjeda u parovima:
    24.01.2012 - Trnje
    Tadić / Greiner 7 6
    Lukičić / Tomašić 6 4

Odlični parovi!

tomek_zg

Post  tomek_zg on 25.01.12 6:43

Danko wrote:

Evo mene sljedeći mjesec pa ću se potrudit...

Tompa

Post  Tompa on 25.01.12 8:20

Evo i pogleda na meč s moje strane...
    Tenis mečevi protiv Danka nikad nisu piece of cake, pa čak i kad nije u najboljem izdanju zna namučiti protivnika.
    U prvom setu nakon uvodnih 1:0 za Danka, ja preokrećem na 4:1, pa 5:2 i konačnih 6:3. Odmah sam primijetio da je Danko pripremio nekakvo iznenađenje, ali nije ga išlo... Dobivao sam neuobičajeno puno "poklona" u vidu unforced errora što mi je poprilično olakšalo posao u prvom setu.
    U drugom setu Danko prelazi na stari, dobri i provjereni "safe mode", te potpuno prepušta meni inicijativu te iskusno čeka svoju priliku kad se ja ispušem i padnem u snazi. Umalo je to i dočekao, iako sam fizički mogao "još dugo", malo žurbe da završim meč i pad koncentracije kod 5:3 u drugom setu, Danko manirom iskusnog ligaša sjajno koristi i dolazi do 5:5. Ipak uspijevam se pribrati i iskontrolirati slijedeća dva gema za konačnih 7:5.
    Iako nije bio u najblistavijem izdanju, Danko i dalje ostaje najzahtjevniji protivnik, i svaka pobjeda izborena protiv njega ima posebnu težinu.
    Vidimo se opet idući mjesec...

zrno

Post  zrno on 25.01.12 8:31

23.01.2012 - Trnje
    Ivan Labaš 5 6 7
    Tomislav Jurčić 7 4 6

22.01.2012 - Trnje
    Ivan Labaš 6 2 6
    Vedran Ljubej 2 6 3

Dodao bih ovdje i ovaj rezultat:

20.01.2012 - Trnje
    Ivan Labaš 5 6 6
    Dražen Zrno 7 3 4

Kad sam vidio da je Ivan poslije dobio i Ljubu i Tomeka, rekao sam si - dobro je. Igrali smo jedan pravi sporstki meč i činilo mi se da je na ok. razini to bilo. Ova dva rezultata poslije su samo potvrda da se nisam prevario u procjeni. Svaka čast Labaš!

vjekoslav_paun

Post  vjekoslav_paun on 25.01.12 22:44

Paun 6 6
    Lovrić 3 1

Maraton je gotov, četvrti meč u pet dana!
    Protiv druga Lovrića sam samo jednom izgubio servis (na mojoj omiljenoj podlozi u 36-ici), bilo je to kod 6-3, 3-0.
    Treba reći da je moj protivnik dosta griješio, a i da mu se nakon možda i ključenog trenutka u meču (6-3, 3-1, 0-40) zacrnilo pred očima nakon što nije iskoristio tri lopte za 3-2.
    Za promjenu, nisam puno griješio, pospremao sam one prilike koje sam dobio, a to se uglavnom odnosilo na drugi servis mog protivnika.
    Ali naglasit ću da je meč odlučilo puno previše neforsiranih pogrešaka ljevorukog bankara:)

Nakon (još jednog krvavog) derbija (dan ranije) protiv Ljubeja nisam vjerovao da ću moći hodati, ali na kraju ispalo je da i nije tako loše spojiti dva meča, pa bila ona i ligaškog karaktera...

Živi bili i rakiju pili... cheers

tsaric

Liga IV.

Post  tsaric on 28.01.12 20:45

Nenad Jakšić 6 6
    Tomislav Šarić 0 1

Prije svega, čestitke Nenadu, zasluzena pobjeda!

Mada sam se skoro provozao na biciklu ne osjecam se nesto nadigrano, na terenu sam se osjecao kao Alisa u zemlji cudesa! Rupe i "krticnjaci" posvuda, osnovne linije nisam vidio, a ni dalekozor mi nebi pomogao, pa se lupalo po osjecaju!
    Na taj teren nogom vise ne ću kročiti! Balon na sveticama, ne onaj desno od ulaza, nego lijevo. Bogu hvala nije bilo ozljeda.

Nenad je pruzio dobru igru, iz defanzive je prelazio u napad, uz mali broj pogresaka. Ogorcen sam jer nisam mogao igrati na tom terenu pa tako nemogu ni komentirati igru. Kako da vratim loptu kad odskoci od rupe!?!
    Time ne umanjujem Neninu pobjedu, ali mogu mnogo bolje od tog gema na normalnom terenu, time i zavrasava ova Jadikovka!

vjekoslav_paun

Post  vjekoslav_paun on 29.01.12 17:31

zrno wrote:23.01.2012 - Trnje
    Ivan Labaš 5 6 7
    Tomislav Jurčić 7 4 6

22.01.2012 - Trnje
    Ivan Labaš 6 2 6
    Vedran Ljubej 2 6 3

Dodao bih ovdje i ovaj rezultat:

20.01.2012 - Trnje
    Ivan Labaš 5 6 6
    Dražen Zrno 7 3 4

Kad sam vidio da je Ivan poslije dobio i Ljubu i Tomeka, rekao sam si - dobro je. Igrali smo jedan pravi sporstki meč i činilo mi se da je na ok. razini to bilo. Ova dva rezultata poslije su samo potvrda da se nisam prevario u procjeni. Svaka čast Labaš!

Dodat ću ovdje još jedan

29.01.2012 - Trnje
    Paun 6 6 6
    Labaš 3 3 4

Eeee drug Ivan nije imao svoj dan, dok s druge strane - "ptičurina" frca od zadovoljstva!
    Bilo je malo grešaka, a najbitnije mnoštvo forhend winnera, a pamtim i winner bekhend paralelom, a pao je i jedan as.

Definitivno moj najbolji meč u zadnja dva mjeseca.

cheers cheers cheers

Franko Matesic

Post  Franko Matesic on 30.01.12 21:49

2. Liga
    30.01.2012 - Svetice
    Vedran Ljubej 6 6
    Krunoslav Lovrić2 1

Moze komentar meca T-Vex ??? Smile

TVex

Post  TVex on 31.01.12 0:14

Franko Matesic wrote:2. Liga
    30.01.2012 - Svetice
    Vedran Ljubej 6 6
    Krunoslav Lovrić2 1

Moze komentar meca T-Vex ??? Smile

haha, nekog pobijedim i odma ljudi padaju u nesvijest od nevjerice i šoka Laughing

A niš, ovo mi je treći dan igre zaredom, totalno sam u udarcu, opustio sam ruku, ulazilo je, stiskao sam loptama Krunu, a kad je on preuzeo inicijativu, dobro sam se branio + Kruno je još malo bolestan (i svaka mu jebena čast što i takav nastoji odigrati ligaške mečeve, makar ja ne bih!) i forma mu definitivno nije na maksimumu.

I da, Svetice ću nažalost morat izbjegavat dok malo ne zatopli jer tamo je danas bilo max. 8 stupnjeva, smrzli smo se ko pičke, nadam se da se neće Kruno opet razbolit, jer evo mene je večeras nešto ulovilo, užasno se osjećam Sad

vjekoslav_paun

Post  vjekoslav_paun on 01.02.12 22:24

Paun 6 6
    Vargaš 3 2

Eeeee, ovaj meč, inače 100. jubilarni u GDSI lizi (!), najviše ću pamtiti po nekoliko spektakularnih forhend winnera, ali i dosta grešaka druga Stjepana (laganih smečeva na mreži).
    Nije bilo lako, iako to možda rezultat sugerira, bilo je krvavo u svakom gemu, mislim da je svaki otišao do deucea.
    Poveo sam 3-2 (H2H), drug Vargaš je na redu...

ThePunisher

Post  ThePunisher on 02.02.12 11:53

Adam Rajič 6 6 10
    Tomislav Androš 2 7 6

Da i ja malo otkomentiram meč jer je priča stvarno epska, iako sam izgubio. Dakle, situacija je slijedeća, Adam vodi 6:2 5:2 i ima dvije vezane meč lopte na svoj servis. Osvajam 4 poena zaredom. Do kraja seta, Adam je skupio 7 meč lopti, ali sam s puno bolesne sreće i forhend paralela uspio osvojiti set. U trećem je Adam poveo 5:1, opet sam došao do 5:5 ali dalje nije išlo. Apsolutno zaslužena pobjeda, rezultat od 6:2 6:2 ne bi bio pravedan jer je bilo gusto, ali ovaj je uistinu bio neočekivan. Sumnjam da će mi se ovako nešto ponoviti dok sam živ Very Happy. Na kraju smo obojica otišli zadovoljni.
    Tomo

Current date/time is 16.05.12 23:43