Tenis liga Glavno da se igra

Latest topics

Zaštićeni ranking (pozicija u ligi)

Share

Danko
    Admin

Zaštićeni ranking (pozicija u ligi)

Post  Danko on 27.04.10 11:24

Postoji slučaj kada igrač unaprijed zna da iz nekog razloga neće biti u mogućnosti odigrati jednu sezonu.
    U tom slučaju on je ostajao u ligi, završio sa nula bodova i pao dvije lige.
    To mi se ne čini dobro jer su svi igrači te lige bili zakinuti za jedan susret, a igrač pada divje, dakle svi gube.
    Razmišljam o mogućnosti uvođenja zaštićenog rankinga, samo kako to izvesti?

Prijedlog:
    U trenutnoj sezoni (u kojoj igrač nije aktivan), igrač je zamjenjen sljedećim u listi.
    Sljedeće sezone (u kojoj se igrač vraća) igrač ima prednost ulaska u jednu ligu niže.
    Na taj način "svi su dobitnici", jer je liga potpuna, a igrač ne pada dvije nego jednu ligu.
    Oštećeni je samo igrač koji napreduje u ligu, a igrać sa zaštićenim ranikingom ulazi u ligu možda umjesto njega.
    Pravilo vrijedi samo u slučaju da se igrač javi PRIJE početka sezone.

Što mislite?

Last edited by Danko on 27.04.10 12:34; edited 1 time in total

vjekoslav_paun

Re: Zaštićeni ranking (pozicija u ligi)

Post  vjekoslav_paun on 27.04.10 11:38

pozdrav!
    svakako podrzavam takvu ideju...
    ...buduci da sam sada u slicnoj poziciji
    (laksa operacija noge)...

no kako liga kaze
    bitno je da se igra
    i meni ce biti izazov
    vratiti se u cetvrtu ligu
    i krenuti ispocetka...Smile

Danijel

Post  Danijel on 27.04.10 11:55

Danko wrote:Postoji slučaj kada igrač unaprijed zna da iz nekog razloga neće biti u mogućnosti odigrati jednu sezonu.
    U tom slučaju on je ostajao u ligi, završio sa nula bodova i pao dvije lige.
    To mi se ne čini dobro jer su svi igrači te lige bili zakinuti za jedan susret, a igrač pada divje, dakle svi gube.
    Razmišljam o mogućnosti uvođenja zaštićenog rankinga, samo kako to izvesti?

Prijedlog:
    U trenutnoj sezoni (u kojoj igrač nije aktivan), igrač je zamjenjen sljedećim u listi.
    Sljedeće sezone (u kojoj se igrač vraća) igrač ima prednost ulaska u jednu ligu niže.
    Na taj način "svi su dobitnici", jer je liga potpuna, a igrač ne pada dvije nego jednu ligu.
    Oštećeni je samo igrač koji napreduje u ligu, a igrać sa zaštićenim ranikingom ulazi u ligu možda umjesto njega.
    Pravilo vrijedi samo u slučaju da se igrač javi PRIJE početka sezone.

Što mislite?

hvale vrijedan potez, ali mislim da nije i najbolje rješenje da bude oštećen igrač koji bi trebao napredovati. jer taj je ipak vrijedno igrao i zaslužio napredovanje. a i to ne znaći zaštićeni renking, nego zaćtićeno mjesto u ligi za next sezonu. Što se zaštićenog renkinga tiče za sam renking to i nema utjecaja jer renking ne kažnjava nikoga za neigranje:)

ali obzirom da sve ćešće imaš problema s redovnim sastavljanjem liga, mislim da slobodno možeš takve slučajeve uračunati kao "special exempt" i ostaviti ga u istom rangu lige.

Recimo znamo li hoće li Mario Fistonić igrati? Kako čujem ne želi platiti članarinu pa se bojim da ćemo i njega izgubiti, a to znači da će biti rupa u sastavljanju liga za novu sezonu, pa sigurno se može za vjeku negdje napraviti mjesta.
    A najbolje vjeku i zrnu meni u ligu:)

Tompa

Post  Tompa on 27.04.10 14:34

Pozdrav svima!

Vidim da je u posljednje vrijeme jako vruće na forumu. Po meni Fistonić je napravio najkorektniju moguću stvar (ako je to uopće bilo namjerno). Naime kako je znao da neće odigrati većinu susreta odlučio je ne odigrati niti jedan. Na taj način nije ugrozio regularnost svoje skupine. Jer da je npr. odigrao samo jedan meč, igrač sa kojim bi ga odigrao bio bi u prednosti pred svima ostalima jer ima odigran jedan meč više ( i barem 1 bod više). A drugi nisu u mogućnosti odigrati taj meč i to ne svojom krivnjom, već voljom onoga tko neće (ili ne može) igrati.

Danko wrote:
    DANKO: Drugi dio ovog posta je vezan uz ranking, pa sam ga prebacio u odgovarajući topic:
    Rating sistem

Danko
    Admin

Post  Danko on 27.04.10 15:10

Tompa wrote:Pozdrav svima!

Vidim da je u posljednje vrijeme jako vruće na forumu. Po meni Fistonić je napravio najkorektniju moguću stvar (ako je to uopće bilo namjerno). Naime kako je znao da neće odigrati većinu susreta odlučio je ne odigrati niti jedan. Na taj način nije ugrozio regularnost svoje skupine. Jer da je npr. odigrao samo jedan meč, igrač sa kojim bi ga odigrao bio bi u prednosti pred svima ostalima jer ima odigran jedan meč više ( i barem 1 bod više). A drugi nisu u mogućnosti odigrati taj meč i to ne svojom krivnjom, već voljom onoga tko neće (ili ne može) igrati.

Tako je, i zato razmišljam da bi takve poteze trebalo pohvaliti-nagraditi.
    Kao nagradu mislim da ne ispadne dvije lige nego samo jednu.
    Međutim, onda će uzeti mjesto nekome drugome ko je to mjesto zaslužio prošlu sezonu. Može li biti vuk sit a ovca cijela? Smile

Tompa

Post  Tompa on 27.04.10 15:40

Na žalost u ovom primjeru ne vidim kako omogućiti igraču da ne ispadne dvije lige niže (jer je bio korektan), a pri tome ne ugroziti napredovanje igraču koji je to zaslužio svojim rezultatima. Eventualno da se npr. Fistonić spusti jednu ligu niže te da se privremeno druga liga poveća za jednog igrača. No to naravno nije problem napraviti jednom, ali ako to postane pravilo nakon par mjeseci ćeš u nekim ligama imati po 7-8 igrača a u nekim 2-3 igrača. Mislim da sadašnji princip ne treba mijenjati, ali trebalo bi svejedno pozvati igrače da budu korektni, te da ako već znaju da tog mjeseca neće odigrati više od jednog meča neka taj meč odigraju kao prijateljski kako rezultat ne bi ugrozio regularnost čitave skupine.

nredov

vraćanje na početak

Post  nredov on 30.04.10 8:50

Moj prijedlog je da svaki onaj ko ne odigra ni jedan meč u mjesec dana automatski ide u 6 ligu. Bez iznimke, jer ako je ozljeđen ili nemože onda je i bolje za njega da se vraća polako u igru.

zac
    Guest

Post  zac on 02.05.10 22:24

Nema smisla da automatski ide u 6. ligu. Ne slazem se ... No

nredov

RAZUMIM

Post  nredov on 03.05.10 9:49

Ako nema valjanog opravdanja, onaj ko nije u stanju odigrati jedan meč mjesečno taj bolje da i ne igra dalje. Nema smisla bit prijavljen i ne igrati...

Danko
    Admin

Post  Danko on 03.05.10 9:59

A ako ima valjanog opravdanja?
    Ja naravno neću ulaziti u osobne razloge, i procjenjivati da li je nešto "valjan razlog" ili ne, bitno je da igrač unaprijed najavi kako bi se mogli prilagoditi.

nredov

DA

Post  nredov on 03.05.10 10:05

Imaš pravo, ne treba u to ulaziti, treba jednostavno donijeti pravilo da se svi koji ne igraju bace u 6 ligu. Ne znam čemu zaštićeni rating ako igrač ne igra, pa nismo profići Smile

Danko
    Admin

Post  Danko on 03.05.10 10:15

nredov wrote:Imaš pravo, ne treba u to ulaziti, treba jednostavno donijeti pravilo da se svi koji ne igraju bace u 6 ligu. Ne znam čemu zaštićeni rating ako igrač ne igra, pa nismo profići Smile

Npr.
    Ako je igrač igrao mjesecima i dogurao iz šeste do prve lige, mislim da nema smisla da ga vraćamo u zadnju ligu samo zato jer pauzira mjesec dana.
    Niti će njemu biti dobro u zadnjoj ligi, niti će igračima iz zadnje lige biti zanimljivo s njim.
    Za dolazak iz šeste u prvu ligu treba BAREM 3 mjeseca i to je poprilični trud, i bilo bi šteta to sve izgubiti zbog jedene pauze.

Mislim da treba razlikovati "oni koji ne igraju" i "oni koji igraju, ali najavljuju pauzu"

nredov

TOČNO

Post  nredov on 03.05.10 10:18

Ali na taj način se omogućava da netko pauzira mjesec dana bez posljedica, i to uglavnom neki i čine. No dobro, ja ne inzistiram na vraćanju u 6 ligu, to je bio samo prijedlog i njegovo objašnjenje je da se na taj način riješavamo NE IGRAČA. To je jedini razlog

Tompa

Post  Tompa on 03.05.10 15:48

Nikola tebi je izgleda dosadila ekipa iz šeste lige pa bi htio malo svježe krvi iz viših liga. Tu je Dankov sistem sasvim O.K. i ne treba ga mijenjati. A ja dajem podršku svim onim igračima koji ne odigraju niti jedan meč i time ne narušavaju regularnost natjecanja unutar te skupine, za razliku od onih koji odigraju svega jedan jedini meč, i time stavljaju u povlašteni položaj onoga sa kojim su odigrali. Oni koji unaprijed znaju da taj mjesec neće moći igrati, neka odigraju par prijateljskih mečeva i svi sretni i zadovoljni. Danko bi te korektne igrače htio nagraditi, ali mislim da će teško pronaći sistem koji će mu to i omogućiti bez da nekog drugog ne ošteti.

nredov

Upravo tako

Post  nredov on 04.05.10 7:14

Davanjem podrške onima koji ne odigraju ni jedan meč mjesečno, pretvaramo "tenis ligu glavo da se IGRA" u "...glavno da se NE IGRA" Laughing

Current date/time is 16.05.12 23:44